Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

handdesinfektion

När en pandemi sveper fram över världen är det viktigt att förstå vad det rör sig om för virus eller bakterie. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Hygienfaktorn spelar en stor roll för din förmåga att stå emot sjukdomar.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Både handsprit och handtvål har liknande effekter. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Köp alkoholfri handdesinfektion

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Alla medel har olika verkan. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

antibakteriell

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. basala hygienrutiner Så är det inte. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Välja då hellre andra produkter. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Man vet aldrig när man behöver den.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då är det dags att börja vara noggrann!

Vänta inte tills du har influensa. Är du redan van att tvätta händerna noga så behöver du inte oroa dig.

Alkoholfri handdesinfektion är mycket bättre än handsprit mot virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det är inte en särskilt angenäm upplevelse.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.