Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Det nya viruset orsakar rädsla.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Vi måste hjälpas åt

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

Många i USA använder kolloidalt silver. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Det är bara vissa masker som är virustäta. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Handspriten tog slut. Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Då är det bättre att välja andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Använd rikligt av produkten. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

Håll rent från bakterier och virus. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Vi måste hålla oss lugna

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Det ger dig ett bra skydd.