Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Lagren av handsprit tömdes snabbt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Med handtvål kan du undvika influensa

handdesinfektion

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då blir det lättare att komma ihåg.

Så sprids smittan!

Det är viktigt att ställa sig den frågan. handdesinfektionsmedel Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Försök att interagera med andra. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Alla måste hjälpa till

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Köp därför hem både spray och tvål. Se även över lagret på jobbet.