Du kanske är en av alla oss som känner att vi snart har provat oss igenom varenda diet vi snubblat över i kvällstidningarna och livsstilsmagasinen vi vänder oss till för råd? Oj vad mycket kålsoppa vi ätit, så många kaloritabeller vi tagit oss igenom och vilka mängder kilon vi har gått ner… för att sedan lägga på oss igen så fort dieten är över.

Alla dessa strikta dieter, de är ju inte gjorda för att vara för evigt. Vi kan inte leva på juicefasta ständigt och när man väl börjar lätta på de hårda dietreglerna är det så lätt att trilla tillbaka i gamla mönster och den nya slanka kroppen vi är så stolta över att ha kämpat till oss är plötsligt som bortblåst.

Det är här vi kommer till 5:2-dietens styrka. Med 5:2 behöver du inte försaka allt det du älskar, alla godsaker du suktar efter och favoriträtterna din familj vill ha på middagsbordet. Bara två dagar i veckan behöver du följa kaloritabellerna och tacka nej till extravaganser. För oss karaktärssvaga som inte kan motstå frestelsen av en kaka till kaffet är 5:2 -dieten en diet som faktiskt kan fungera i längden.

Istället för att kräva att du håller dig till ett snävt utbud av alternativ i köket under en begränsad period låter 5:2 dig hitta dina egna lösningar. Du får utrymme att själv upptäcka dina nya favoritrecept och samtidigt som du får ny inspiration och nya matupplevelser kan du fortsätta laga dina paradrätter och njuta av dem utan att känna att du fuskar.

Dina gamla vanor blir snart utkonkurrerade av de nya spännande recepten och 5:2-dietens verkliga styrka visar sig, nämligen att på ett lekfullt och tillåtande sätt ge dig ett nytt förhållningssätt till mat som kan bli en långvarig historia.