Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Ha alltid tvål nära till hands.

desinfektion

Köp inte hem flera liter handsprit. handdesinfektionsmedel Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Särskilt om du använder sprit ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det ökar ditt virusskydd hemma. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Tänk på ytdesinfektion också. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.