Om du har bikarbonat så klarar du det mesta

Vissa saker måste man ju ha. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Som bikarbonat till exempel.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Få bättre hälsa med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat storpack Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns olika huskurer för halsbränna.

Allt som behövs är en tesked av bikarbonatet. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Användningsområdena för natriumvätekarbonat är många.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan köpa bikarbonat och blanda med ättika för att ta bort kalk.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det ger ett bra resultat. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Men om du ska baka med bikarbonatet så måste du ha något syrligt i. Lite juice blir utmärkt. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.