Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi väldigt bättre

Den som inte hört talas om askorbinsyra vet nog likväl vad C-vitamin är för något. Dessa två saker som är detsamma krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock ej detsamma som citronsyra.

Flertal vet att C-vitaminer är otroligt betydelsefullt. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan förstås äta frukt som apelsiner och äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är likaså möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Vad vet du om askorbinsyra?

Mycket information om askorbinsyra finns att tillgå. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men många väljer ändå att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar samt skörbjugg. c vitamin För att vår hy ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Dessvärre är ej alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall C-vitamin verkar positivt stundvis så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Många uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra innebär att ämnet bryts ned. Således borde maten inte värmas allt för många gåmger.

Om du har problem med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till vanlig färg igen. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar leda till gott resultat.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Den som icke får I sig nog med C-vitamin löper risker. I Sverige har vi tillgång till bra matvaror vilket innebär att skörbjugg trots allt inte är så vanligt. Dock vill man ej gärna sträva efter brist så att kroppen fungerar sämre.

Man bör inte överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen eftersom syran är vattenlöslig. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och inte om en frukt för mycket om dagen.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan resultera I en farlig reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som inte kombinerar dessa två ämnen. Fortfarande så forskas det avsevärt kring C-vitamin och alltsammans pekar på C-vitamin är livsviktigt.

naturligt

Inhandla askorbinsyran via internet eller I fysisk butik

Nu för tiden kan man köpa askorbinsyra I vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Flertal väljer bort frukten eller minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.