Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Viruset finns i flera världsdelar. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Hela samhället kan krascha. De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

antibakteriell

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

Handdesinfektion

De virussorterna smittar fortfarande. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Det är enkelt att desinficera ytor

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. desinfektor Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Tillbaka på ruta ett alltså.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Då minskar du smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.