Du måste ta bort mossa på tak så fort du kan

Mossa på takpannor är ju inte så snyggt. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Mossa och tak är två saker som inte hör ihop om du vill undvika problem som kan påverka din familjs hälsa på ett negativt sätt. Mossan kan nämligen ge fäste till sporer som till sist sprider mögel över hela taket och sedan vidare in i huset.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Skadan får inte bli stor.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. En högtrycksspruta kan funka. Använd utrustningen på rätt vis.

tak

Ta bort mossa på tak är en nödvändighet. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Skor är också bra att tänka på. Munskydd rekommenderas också.

Ändå är det billigare än att anlita någon. Gillar du att pyssla så kan du ge dig på det själv.

Rensa då och då

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Spridningen kan börja snabbt. Ta upp kampen mot mossan.

Det viktigaste är att komma igång med regelbunden rengöring av mossa från tak. Vi rekommenderar en gång per år, minst.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. mögel fri Det behöver inte vara avancerade grejor.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

Kolla rännor och takpannor också. Om det är läge att byta pannor och att rensa lite noggrannare i rännorna gör du det på samma gång. Ju mer du håller efter huset ju mer bevarar du husets värde.

Byt det som måste bytas

När du ser att det kommer att krävas lite underhåll av taket är det bra att agera på en gång. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Underhåll din fastighet. Ta in hjälp om du behöver. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

Du måste tänka på säkerheten, slarva inte med den. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Ta bort mossa på tak innan det är för sent.

Firmor har specialmedel som de använder. Använd tiden till någonting annat istället.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.