Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Sjukdomen är helt ny. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Nu är det viktigt att desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Händerna ska tvättas så ofta det går. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Inte bara om du eller andra har influensa symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Virus och bakterier finns i alla hem. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Det har en mycket bra effekt. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Glöm bort apotekens handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Lagret måste vara fyllt året om. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

antibakteriell

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.