Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. De flesta får bra resultat med Ester-C. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Ofta tänker vi inte på händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Stoppa Coronaviruset Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Handla inte hela tiden!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Du kan använda handskar när du handlar.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det är många gånger bättre än handsprit.