Allsidig användning av en tablettpress för tillverkning av hälsokost

Tabletter är en bra uppfinning. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress så går det att pressa tabletter som innehåller de ämnen som krävs. Glukosamintabletter är bara en av alla de tabletter som kan tillverkas.

tabletter

Flera produkter med samma tablettpress

Du kan tillverka flera sorters tabletter med din tablettpress. Så fort du är färdig med produktionen av glukosamintabletter kan du producera andra sorter.

De tabletterna är i en klass för sig. De lindrar dina ledsmärtor på tre veckor. De blir till smörjvätska i lederna. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Då tog läkemedelsindustrin och registrerade glukosamin-tabletter som läkemedel och priserna gick upp. Man minskade också den rekommenderade dosen till 625 mg två gånger dagligen. Dosen måste vara betydligt mycket högre om den ska ge effekt.

Dosen lindrade men botade inte. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Om man vill ha de starkare tabletterna kan man köpa de som är avsett för djur. Rätt åt läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Man använder släppmedel som hjälper till. Formen är också lika enkel att rengöra.

Gör olika volymer

Med rätt tablettpress kan du utföra rätt uppdrag och få rätt volymer. tablettpress
Det tar visserligen längre tid.

Med den avancerade tekniken kan du korta produktionstiden. Maskinens stans pressar samman tabletterna. Formarna ger olika utseende.

En elektrisk enhövdad tablettpress brukar producera 1000-3000 tabletter per timme. https://www.lfatabletpresses.com/ säljer flera olika tablettpressar.

Vissa maskiner har upp till 32 stansar. Den sammankopplade motorn gör att maskinen fungerar optimalt.
Om en enkelhövdad maskin gör 2000 tabletter på en timme så gör den 32-hövdade 64000.

Tabletterna består av en eller flera substanser, klibbmedel som håller ihop tabletten och släppmedel så tabletten lossnar från stansen. Vissa ingredienser är lämpliga att göra till tabletter som de är.

Vissa ingredienser lämpar sig inte att göra tabletter av alls. Andra ingredienser är det samma sak med. De brukar man fylla kapslarna med.

Det finns olika klibbmedel som du kan använda. Det vanligaste medlet är ändå mikrokristallinisk cellulosa. 20 % brukar vara ett bra riktmärke.

Använd 1 % av släppmedlet magnesiumstearat. Du kan köpa båda på allt-fraktfritt.se.

Det är svårt att blanda pulver för det lättaste lägger sig överst. Volymen har ingen betydelse du måste använda maskiner ändå. Man kan blanda med en stor sked också.

Blanda i klibbmedlet första. Sedan släppmedlet. Annars kan tabletten bli skör.

Om tabletten håller när den tappas i golvet är den klar. Prova en hårdhetsmätare om du vill.

Om du använder 32 huvuden så väller det ut tabletter. Då måste du kanske använda flödesmedel. Någon tung ingrediens om pulvret är så lätt att det rinner för sakta.

Det är vanligt att blanda i lite färg också. Ämnen kan också tillsättas så att tabletten löses fortare i magen.
Du kan göra eget godis utan problem.

Man måste hålla rent vid tillverkningen

Det är viktigt att bakterierna stängs ute. Därför är hygienen viktig vid tillverkningen.

Man rengör tablettpressen både efter och inför start. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Blandningen kan bli farlig då.

Beroende på vad tabletterna innehåller krävs en extra hög säkerhet. Då ingår bland annat att tänka på kläderna.

Tänk på det här

När du använder en tablettpress får inte tabletterna gå sönder. Det är vanligt om du är ovarsam. Om du använder klibbmedel så funkar det.

Med rätt blandning blir det bra. De håller formen länge. Oftast finns det fler verktyg som du kan köpa till. Då går tillverkningen lättare. Hur hårt stansen skall slå går också att ställa in.

Skydda maskinen genom en korrekt användning. Då kan den användas i många år.