Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en art unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en underbar kraftig kanelsmak eftersom den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att älska den här kanelen.

Det finns också flera hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte bara den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är oerhört effektiv på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen dämpa de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och dessutom är bara smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa via internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen känd både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att veta för att undvika förvirring.

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Underbar dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!