Vietnamesisk kanel bidrar till snabbare muskeltillväxt

Insulin är ett relativt typiskt, men livsfarligt, dopningsmedel bland bodybuilders. Nu visar det sig att kanelaldehydladdad vietnamesisk kanel ger en liknande tillväxt i muskelmassa – fast i frånvaro av farliga bieffekter. Gert Strand AB släpper nu sin egna vietnamesiska kanel av hög kvalitet till konkurrenskraftigt pris.

En äkta muskelfrämjare

Att kanel, och speciellt Saigonkanel, har hälsofrämjande egenskaper har vi länge känt till. Denna mustiga krydda har antiseptiska och konserverande egenskaper som människor har utnyttjat i årtusenden, men på senare år har man kommit på att kanelen äger ytterligare egenskaper som gagnar människors hälsa – och den nyaste upptäckten är Saigonkanelens förmåga att vidga muskelmassa vid träning.

Visst är det så att muskler växer när man tränar och äter i enlighet med konstens regler, men det finns flera saker som man kan uträtta för att boosta processen. Anabola steroider, testosteron och insulin är vanliga dopningsmedel för att anlägga omfångsrika muskler, men alla medför de enorma hälsorisker och är vanligtvis beroendeframkallande. Det är okej att vilja bygga muskler, men det ska ske på ett hälsosamt vis och det är här kanelen kommer in i bilden.

Anabolt och katabolt på samma gång

Insulin är ett anabolt hormon som främjar celltillväxt – vid träning går energin in i musklerna, och när man inte tränar lagras överskottsenergin i fettvävnad. Insulinet låser upp cellerna för att dessa ska klara av att ta emot energin som kommer in genom mat, dryck samt tillskott. Nu handlar det inte om insulin såsom muskelbooster, utan om vietnamesiskt kanel, men insulinexemplet demonstrerar ungefär vad likaså kanelen gör i kroppen på en individ som tränar mycket styrketräning.

Samtidigt som Saigonkanel ökar muskeltillväxten hos någon som tränar, så minskar den samtidigt fettdepåerna. Det finns få övriga ämnen som samtidigt får dessa resultat därför att det mesta man kan stoppa i sig antingen är anabolt (uppbyggande) alternativt katabolt (nedbrytande). Kanelen är både och, exakt på det vis som är önskvärt.

Vietnamesisk kanel håller blodsockret i balans

Att kanel i allmänhet har blodsockerbalanserade egenskaper har forskarna vetat om i årtionden, diabetiker rekommenderas inte allt för sällan ett dagligt intag av kanel för att hålla blodsockret i schack – som en av flera förebyggande åtgärder givetvis. Samtidigt som blodsockret balanseras ökas även förbränningen av detsamma och i enlighet med vissa studier kan ordentligt intensiv kanel skruva upp förbränningen tjugofallt!

Vietnamesisk kanel är den ultimata

Det verksamma ämnet i kanel kallas kanelaldehyd och förekommer i högst dos i extrakt av vietnamesisk kanel – upp till 25 % av dess essentiella olja innehåller kanelaldehyd! För högst effekt utan att riskera förgiftning av ämnet kumarin, som också finns i kanel, kan man välja en daglig dos på upp till fyra gram Saigonkanel.

Kickstarta dagen med Saigonkanel!

Kanel är väldigt utsökt i morgonkaffet, en bättre start på dagen – ur förbränningssynpunkt – än en kopp kaffe med kanel, följt av en kvick promenad på åtminstone en halvtimme och därpå en kraftig, men kolhydratsfattig frukost, går inte att få.

Den som lever kolhydratssnålt ges ännu fler fördelar av Saigonkanelen då den även visar tendenser till att främja ketos.

Handla din kvalitetssäkrade Saigonkanel från Gert Strand AB på www.allt.fraktfritt.com!