Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det ger en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när tester genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.

Relevant att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att gynna blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några skilda typer att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men ändå bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Det är kaneltypen vi vanligen hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en obefläckad skatt för hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gagna ett ketogent tillstånd i kroppen.

Folk som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har dock svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka fenomenal effekt efter enbart någon dag. Det hänger troligen samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt läge av ketos.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!